9 manieren om het lekker warm te krijgen (zonder de verwarming hoger te zetten) Algemeen

9 manieren om het lekker warm te krijgen (zonder de verwarming hoger te zetten) 9 manieren om het lekker warm te krijgen (zonder de verwarming hoger te zetten)

Hoewel we in België niet vaak gezegend zijn met sneeuw in de winter, kunnen de winters toch aardig koud zijn. Dit is natuurlijk niet erg als je gezellig binnen bij de open haard op de bank kunt zitten, maar als je het binnen ook koud hebt dan moet er wat veranderd worden.

Ben jij een echte koukleum? Hieronder 9 manieren om het lekker warm te krijgen, zonder de verwarming hoger te zetten!

Zorg dat er niks tegen de verwarming aan staat

Het is natuurlijk hartstikke lekker om je stoel tegen de verwarming aan te zetten. Zo voel je de warmte heerlijk tegen je rug aan. Erg efficiënt is dit alleen niet! De stoel houdt namelijk de warmte van de verwarming tegen, waardoor de rest van de kamer niet kan opwarmen. Zorgt dus dat je niks tegen de verwarming aanzet!

Zorg voor een tapijt

Een tegelvloer ziet er natuurlijk mooi uit en is makkelijk schoon te houden, maar erg warm is dit niet! Maak je geen zorgen, dit probleem is makkelijk op te lossen! Zorg dat je in de wintermaanden over een tapijt beschikt, zo heb je lekkere warme voetjes in huis en dit zorgt er bovendien voor dat de gevoelstemperatuur warmer is!

Zorg voor goede gordijnen

Slaap jij ’s nachts altijd met een raampje open? Vergeet deze dan niet in de ochtend weer te sluiten. Ook doe je er goed aan om te investeren in stevige gordijnen. Deze houden namelijk de warmte binnen!

Draag je onesie

Je gaat natuurlijk liever niet over straat in je biggetjes onesie, maar mag je best overdag dragen wanneer je de deur niet uit hoeft. Heerlijk warm en knus!

Sluit de deuren in huis

Probeer de deuren in huis zoveel mogelijk gesloten te houden. Ben je opgestaan en ga je pas ’s avonds weer naar je slaapkamer? Sluit deze deur dan! Hetzelfde geld voor badkamers, logeerkamers en andere weinig gebruikte kamers. Zo houd je de kamers waar je wel bent – zoals de woonkamer – heerlijk warm!

En zorg dat er geen tocht via je deuren binnenkomt. Zeker de voordeur voorzie je best van de beste tochtstrip om te voorkomen dat veel warmte verloren gaat.

Steek kaarsen aan

In deze grauwe tijden zijn kaarsen natuurlijk hartstikke gezellig, maar wist je dat deze daarnaast ook voor warmte zorgen? Probeer het maar eens! Zet een paar kaarsen om je heen en je zult zien dat deze aardig wat warmte genereren.

Drink warme dranken

Heb je het koud? Probeer je lichaam dan van binnenuit op te warmen door bijvoorbeeld een kop thee of een beker warme chocolademelk te drinken. Een warme maaltijd heeft natuurlijk hetzelfde effect!

Knuffel met je huisdier

Heb jij een hond, kat of misschien wel een konijn? Neem deze maar eens lekker in je armen voor een heerlijke knuffel. Dieren geven veel warmte af vanwege hun dikke vacht. Daarnaast vinden de meeste huisdieren het heerlijk om geknuffeld te worden. Twee vliegen in één klap dus!

Draag je kleding in laagjes

Een dikke trui is natuurlijk erg warm, maar het is beter om meerdere dunne laagjes te dragen. Dit komt omdat de warme lucht op deze manier wordt vastgehouden tussen de verschillende laagjes, en zo krijg je het heerlijk warm!

Spring naar toolbar