8 super goede tips om geld te besparen Algemeen

8 super goede tips om geld te besparen Hoe geld besparen?

Vanaf september start voor velen de duurste periode van het jaar. Start van de school, Sinterklaas, Kerst en ook nog eens Oud en Nieuw. Allemaal gebeurtenissen waar veel geld wordt uitgegeven aan schoolspullen, cadeaus en lekker eten! Dit kan als gevolg hebben dat je in januari met een lege portemonnee komt te zitten. Genoeg redenen dus om op de centen te letten! Daarom hieronder 8 super goede tips om geld te besparen!

Geen coffee to go

Een lekkere cappuccino op het station voor 2 euro en misschien wel een warm croissantje met ham bij de bakker op weg naar je werk. Dit is natuurlijk heerlijk, maar niet zo verstandig. Dit kost je zo 100 euro per maand, misschien wel meer! Zo verdwijnt je loon zonder dat je het door hebt. Het is verstandiger om thuis goed te ontbijten, zodat je onderweg niet verleid wordt om eten of drinken te kopen. Ook kun je een thermosfles met koffie vullen, zodat je toch lekker kunt genieten in de trein!

Verwarming

In de winter kan het enorm veel kosten om je woning warm te houden. Zeker wie met gas verwarmt betaalt daar best een hoge prijs voor. Daarom is het een idee om enkel de ruimtes die je echt gebruikt te verwarmen. Dit kan met infrarood verwarming. Je kunt bevoordeeld kiezen voor infrarood verwarming voor de badkamer. Waarmee je dus ’s ochtends enkel je badkamer verwarmt en niet je hele huis. In de woonkamer kan de beste petroleumkachel dan weer de nodige warmte geven.

Let op de aanbiedingen

Dit klinkt logisch, maar niet iedereen maakt hier gebruik van. Koop voornamelijk producten die in de aanbieding zijn, het liefst grote aantallen. Denk bijvoorbeeld aan pasta, koffie, en producten in blik die je lang kunt bewaren. Dit zal flink schelen in je wekelijkse uitgaven.

Koop seizoensgroenten

Houd er, wanneer je boodschappen doet, rekening mee welke fruit- en groentesoorten uit welk seizoen komen. Zo bespaar je een heleboel geld! Ga bijvoorbeeld geen mandarijnen in juli kopen, of bijvoorbeeld aardbeien in de winter. 

Of wil je nog meer besparen? Start dan met je eigen moestuin. Dat vergt natuurlijk best wel wat onderhoud en dan heb je uiteraard ook een grote tuin nodig. Of als je op een appartement woont, een voldoende groot terras.

Koop seizoensgroenten
Koop seizoensgroenten

Ga ’s middags naar de markt

De meeste markten openen ’s ochtends en ruimen ’s middags op. Het beste moment om naar de markt te gaan is in de middag. Wanneer de marktkramen aan het opruimen zijn, zullen ze voor een klein prijsje van hun laatste spullen af willen.  Zo bespaar je al gauw tientallen euro’s!

Zoek je kleren uit

Neem eens een (mid)dag de tijd om je kleding uit te zoeken. Keer je kast ondersteboven en verkoop de kledingstukken die je niet meer draagt. Zet ze bijvoorbeeld op 2dehands of hou een heuse ‘Garage sale’ en verkoop de spullen vanuit je eigen huis.

Dineer thuis of bij vrienden

Natuurlijk is het hartstikke gezellig om uit eten te gaan, maar gezellig thuis eten is minstens zo gezellig. Nodig vrienden en vriendinnen uit en houd een thuisdiner. Lekker samen koken en vervolgens dineren, dit is een stuk goedkoper dan naar het restaurant gaan. Of eens lekker gourmet eten, dat staat ook altijd garant voor een topavond.

Bekijk daarvoor de beste gourmetstellen en een goede blender kan daarbij ook van pas komen. En waarom niet zelf je ijs maken met de beste ijsmachine?

Spaar je kleingeld

Maak een glazen pot schoon en stop hier al het kleingeld in wat op je pad komt. Dat kleingeld is op zichzelf niet veel waard, maar wanneer je 100 centjes hebt, zit je alweer op 5 euro!

Wordt het toch allemaal wat krap aan het einde van de maand? Dan kun je er altijd voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Maar ik ben er zeker van dat je met bovenstaande bespaartips al een heel eind verder komt! 😉

Spring naar toolbar