De 5 grootste schoonmaakfouten die we allemaal maken Algemeen

De 5 grootste schoonmaakfouten die we allemaal maken Grootste schoonmaakfouten

De meeste mensen hebben net als ons een hekel aan schoonmaken. Het is een vervelend klusje en kan aardig wat tijd in beslag nemen. Daarnaast is het nog maar de vraag of je het wel goed doet! Hieronder de 5 grootste schoonmaakfouten die we allemaal maken!

Het gebruiken van een oude spons en/of vaatdoekje

Al na 2 a 3 schoonmaakbeurten nestelen zich bacteriën in je schoonmaakspons. Zorg dus dat je elke keer na een schoonmaakbeurt je spons grondig schoonmaakt. Dit doe je door hem een minuut in de magnetron te verwarmen. Wanneer je spons stinkt kun je hem het beste weggooien. Je deze bacteriën natuurlijk niet in je huis verspreiden.

Het mixen van schoonmaakproducten

Heb jij een paar restjes schoonmaakmiddel over en denk je erover om deze te mengen? Niet doen! Schoonmaakmiddelen bevatten gevaarlijke chemicaliën die extreem op elkaar kunnen reageren. Gebruik liever één product tegelijk.

Schoonmaken zonder handschoenen te dragen

Schoonmaakmiddelen op de blote huid komen deze niet ten goede. Zorg dus dat je altijd rubberen schoonmaak handschoenen gebruikt wanneer je schoonmaakt. Zo voorkom je dat je nare uitslag krijgt.

De schoonmaakvloeistof niet laten intrekken

Een veelgemaakte fout is het direct opvegen van de schoonmaakvloeistof vlak nadat je deze opgespoten hebt. Laat het schoonmaakmiddel altijd minstens 30 seconden intrekken voordat je begint met wrijven. Zo krijgen het schoonmaakmiddel de tijd om de vlek te bestrijden.

Het gebruiken van glasreiniger voor je meubels en vloeren

Veel mensen gebruiken dezelfde spray voor de ramen en hun meubels. Vaak betreft dit glasreiniger. Het is niet verstandig om deze spray voor je meubels en vloeren te gebruiken. Dit middel werkt namelijk niet desinfecterend. Je kunt het natuurlijk prima voor je ramen gebruiken, maar gebruik voor de rest van je huis een desinfecterend middel.

Spring naar toolbar