5 dingen die je met thee(zakjes) kunt doen Algemeen

5 dingen die je met thee(zakjes) kunt doen Wat kun je doen met theezakjes?

Nu de zomer erop zit, kunnen de we de frisse salades vervangen voor kommen soep en de rosé voor thee. Het drinken van thee is een heerlijke manier om op te warmen wanneer het buiten koud is. Maar gooi je theezakjes na gebruik niet weg! Hieronder 5 dingen die je met gebruikte theezakjes kunt doen! 

Het verlicht de pijn

Ben je verbrand door de zon? Of heb je je vingers verbrand aan de oven? Thee heeft een pijn verlichtende werking. Laat een gebruikt thee zakje afkoelen en leg het vervolgens op de pijnlijke plek voor verlichting van de pijn. Er zitten stoffen in thee die de bloedvaten vernauwen.

Het helpt tegen stinkvoeten

Stinken jouw voeten ook altijd zo smerig na het sporten? Thee biedt de helpende hand! Steek simpelweg je voeten in een theebadje. Zwarte thee helpt het best tegen de stinkende geur.  Laat een paar theezakjes ongeveer 10 minuten intrekken in 1 liter kokend water en voeg vervolgens wat koud water toe om te voorkomen dat je voeten verbranden.

Gebruik het als mondwater

Ja dit hoor je goed: Je kunt thee ook gebruiken als mondwater. Thee werkt goed tegen kiespijn en andere pijntjes in de mond. Het heeft een verzachtende werking en het ontsmet de binnenkant van de mond.

Boost je huid

Thee werkt ontzettend goed tegen wallen en andere donkere kringen op je gezicht. Zorg dat het theezakje nog warm en vochtig is en legt deze een paar minuten op je ogen. Daarnaast kan een theezakje ook helpen om wratten te laten krimpen.

Goed voor je haar

Was je haar voortaan met een kopje thee. Neem een kopje thee mee onder de douche en spoel je haar hiermee voordat je shampoo gebruikt. Hier krijgt je haar een mooie glans van. Pas wel op wanneer je licht haar hebt, wanneer je geregeld je haar met thee wast kan deze namelijk verkleuren.

Spring naar toolbar