Plooibare smartphone vs gewone smartphone: wat te kiezen? Tech

Plooibare smartphone vs gewone smartphone: wat te kiezen? Opvouwbare (of plooibare) smartphone

Flip Phones behoren tot de meest eenvoudige maar effectieve telefoons uit de jaren negentig. Ze bevatten een klep en een scherm die met behulp van een scharnier over elkaar heen konden worden geklapt. Een herlancering van flip-telefoons heeft een nieuwe trend op dit gebied ingeluid, omdat flip-telefoons traditioneel alleen werden gemaakt voor sms’en en bellen. De nieuwere flip-telefoons zijn een combinatie van de traditionele flip-telefoon modellen met smartphone functies in één apparaat.

Voordelen van smartphones ten opzichte van flip-telefoons

De best beoordeelde smartphones bieden snelle toegang tot internet met een goed aanpassingsvermogen naar 4G en 5G. Ze hebben spannende functies zoals Play Stores, gratis downloads en virtuele assistenten. Het is gemakkelijker om vanwege professionele en persoonlijke redenen online te blijven via e-mail, slimme chats en andere digitale platforms.

Toegang tot sociale netwerken

Smartphones ondersteunen verschillende sociale netwerkwebsites zoals Facebook, Twitter en Instagram, wat niet mogelijk is met flip-telefoons. Een goede smartphone heeft over het algemeen een 6,1-inch vloeibaar retina-display voor een goede weergave. De TrueDepth-camera geeft je selfies in portretmodus, instelbare verlichting, slimme HDR-foto’s en live-foto’s.

GPS-toegankelijkheid

GPS-toegankelijkheid is iets waar we allemaal plezier van hebben bij het navigeren. De betrouwbaarheid is zo groot, dat we meer op GPS vertrouwen dan op ons instinct om onze routebeschrijving te vinden. Smartphones worden geleverd met ingebouwde GPS om u te helpen uw weg te vinden.

Enorme opslag, camerafuncties en andere foto-instellingen

Smartphones worden geleverd met enorme opslagruimte en uitbreidbaar geheugen. Het biedt functies zoals de 360-graden weergave en GIF-functies met geavanceerde camera’s. 5G-telefoons bieden een hogere snelheid en betere internetverbinding.

Voordelen van flip-telefoons ten opzichte van smartphones

Simpeler technologie

Flip-telefoons bieden minder geavanceerde technologie met alleen tekst, typen en andere basisfuncties zoals alarmen. De ingebouwde flip-telefoons zijn eenvoudiger dan traditionele toetsenborden. Dit is een veelgeprezen functie van onze oudere generatie, die ze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Straling

Flip-telefoons veroorzaken minder straling dan smartphones. Smartphones zenden veel straling uit die ons lichaam absorbeert.

Batterijduur

Onze eerlijke beoordelingen suggereren dat flip-telefoons een robuuste constructie en een lange batterijduur hebben in vergelijking met smartphones. Die verbruiken batterijcapaciteit met apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, naast het normale gebruik. Flip-telefoons hebben geen apps op de achtergrond. Dat is opzet om een behoorlijke levensduur van de batterij te garanderen.

Veiligheid

Smartphones zijn gevoelig voor hacken en snuffelen. Ze vereenvoudigen diensten zoals online bankieren en financiële transacties. Een opvouwbare smartphone heeft geen slimme functies en is veilig in gebruik.

Kosten

Een standaard klaptelefoon is door zijn beperkingen niet zo duur als een smartphone. De nieuwere modellen opvouwbare smartphones zijn duur en kosten meer dan de smartphones. De standaard flip-telefoons kunnen fungeren als goede back-up telefoons. Flip-telefoons winnen weer aan populariteit vanwege hun ontwerp, stevige constructie en verbeterde functies. 

Wat zijn de beste flip-phones en smartphones?

Motorola Razr 5G

De Motorola Razr 5G is een ontgrendelde telefoon die 5G mobiele technologie ondersteunt. Hij heeft 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte en wordt geleverd met een 48 MP-camera. Recensies van deze telefoon zijn positief omdat hij een stevige constructie heeft en is gemaakt met een gepolijste grafietafwerking.

Motorola Razr 5G
Motorola Razr 5G

Samsung Galaxy Z Flip 5G

De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5G is de perfecte telefoon voor wie het beste van twee werelden wil: een krachtige smartphone met een flexibel, opvouwbaar ontwerp. Deze telefoon heeft een 6,7-inch display, 128 Gb opslagruimte en 5G-connectiviteit, waardoor hij perfect is voor het streamen van video’s, surfen op internet en onderweg verbonden blijven. De vouwglastechnologie zorgt ervoor dat je telefoon beschermd is tegen alledaagse slijtage. Met een mobiele batterij die lang meegaat, kun je zelfs onderweg verbonden blijven.

Samsung Galaxy Z Flip 5G
Samsung Galaxy Z Flip 5G

SAMSUNG Galaxy Z

De SAMSUNG Galaxy Z is de nieuwste en beste smartphone van Samsung. Hij heeft een schermgrootte van 6,7 inch, waardoor hij perfect is voor het bekijken van films en tv-programma’s. De telefoon heeft een ingebouwde opslagcapaciteit van 256 GB, zodat je al je favoriete bestanden en applicaties kunt opslaan. Daarnaast heeft de telefoon een batterij die lang meegaat, waardoor hij ideaal is voor onderweg. Tenslotte maakt de opvouwbare glastechnologie van de telefoon hem zowel duurzaam als stijlvol.

Kyocera Duramax klaptelefoon

Klantrecensies van de Kyocera Duramax Flip Phone zijn positief vanwege het stevige en duurzame ontwerp. Hij is gemakkelijk te gebruiken met programmeerbare toetsen, waaronder Push to Talk, alert, speaker, stop en 4G LTE HD Voice. Het apparaat ondersteunt een draadloze Bluetooth-verbinding. Hij heeft een 5 MP camera om foto’s te maken en video’s op te nemen.

SAMSUNG Galaxy Z Flip 3

De SAMSUNG Galaxy Z Flip 3 is een goede keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare opvouwbare smartphone. Hij heeft een ultra compact ontwerp waardoor hij gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. Dit model wordt geleverd met een flex-modus waarmee je de beste hoek kunt kiezen voor handsfree foto’s en videogesprekken.

Ons oordeel – Flip Phones VS Smartphones

Flip-telefoons winnen geleidelijk aan populariteit als back-up telefoons, samen met smartphones. Voor wie zichzelf aan het eind van de dag graag wil afsluiten van de online wereld, zijn flip-telefoons de perfecte oplossing. Ze zijn betaalbaar, efficiënt, handig en veilig. Het moet nog blijken of de nieuwere modellen met hun geavanceerde functies en gestroomlijnde looks de markt en interesses van gebruikers kunnen veroveren of niet. Smartphones zijn over het algemeen een handige uitvinding. Ze maken het voor consumenten eenvoudig om op internet te surfen en informatie te documenteren. Met apps op de smartphone maken ze veel diensten en faciliteiten gemakkelijk toegankelijk.

Spring naar toolbar