8 dingen die je moet weten om een succesvolle blog te starten Algemeen

8 dingen die je moet weten om een succesvolle blog te starten Bruikbare tips voor wie wil starten met bloggen

Je denkt er al een tijdje over na om je eigen blog te starten, maar je weet niet zo goed waar te beginnen… Hoe ga je de blog noemen? Waar gaat de blog over? Het is niet makkelijk om de juiste keuzes te maken. Hieronder 8 dingen die je moet weten om een succesvolle blog te starten!

1. Kies een originele (domein)naam

Heb je al een naam in gedachten? Veel mensen kiezen voor hun voor en/of achternaam, maar je kunt ook een leuke naam verzinnen die met het thema van je blog te maken heeft. Wees creatief, maar houd in je achterhoofd dat veel domeinnamen al bezet zijn!

2. Claim je domeinnaam?

Heb je een leuke naam gevonden? Registreer deze dan meteen. Google op ‘domein registreren’ en je zult velen aanbieders vinden. Een domein kost niet meer dan een tientje per jaar, dit valt dus reuze mee!

3. Kies een doelgroep

Voor wie schrijf jij de blog? Het is belangrijk om goed na te denken over de doelgroep waarvoor je gaat schrijven en hoe je deze mensen gaat bereiken. Het belangrijkste is dat je vooral schrijft over hetgeen dat jou zelf ook interesseert en waar je veel over weet (of over wil weten). Start geen blog over auto’s als dat je totaal niet interesseert.

4. Koop blogapparatuur

Wat heb je precies nodig als je begint met bloggen? Je moet natuurlijk beschikken over een computer of laptop, maar daarnaast is een goede (spiegelreflex) camera ook niet overbodig. Een smartphone kan ook eigenlijk niet ontbreken. Hiermee kan je je blog altijd in de gaten houden en deze promoten via social media. En een powerbank kan ook van pas komen. Wanneer je op locatie foto’s wenst te maken wil je voorkomen dat je smartphone leeg is. Start je een reisblog, ontdek dan de beste solar powerbank.

5. Wees uniek

Wanneer je begint met bloggen is het belangrijk dat je jezelf onderscheidt. Waarom moeten mensen jouw blog bezoeken? Wat heeft jouw blog dat andere blogs niet hebben? Zorg dat je opvalt en een eigen stijl behoudt.

6. Investeer in je blog

Wees niet bang om geld uit te geven aan je blog. Hobby’s kosten nu eenmaal geld. Investeer bijvoorbeeld in je domein, een goede lay-out of bijvoorbeeld een cursus fotografie of SEO.

7. Netwerken

Bouw een groot netwerk op. Vertel aan iedereen dat je een blog bent gestart en deel deze via facebook, twitter, Instagram, noem maar op! Zo zal het aantal bezoekers groeien en dit geeft je zelfvertrouwen een flinke boost!

8. Blog frequent

De meest gemaakte fout van bloggers is dat ze niet frequent bloggen. In de eerste weken schrijven zij nog elke dag een post maar daarna wordt dit minder en minder. Zorg dat je minstens 3 keer per week een post schrijft, het liefst elke dag 1! 

Veel succes!

Spring naar toolbar